keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Uusi logo - ja ilme

Nyt on tullut aika räjäyttää pankki kommenttien osalta.

Jos luette aikaisemmat blogikirjoitukset, huomaatte, että seura on muuttunut toiminnaltaan,  jäsenmäärältään ja jopa tasoltaan sinä aikana, kun seura on nykynimisenä ollut (montako joukkuetta on aluesarjassa nyt vs. 6-10 vuotta sitten?). Toiminta on muovautunut ja kriisejäkin on käyty.

Tärkein asia, eli sisäinen toiminta on ottanut aimo askelia eteenpäin ja uskallan väittää, että pystymme nyt ja varsinkin tulevaisuudessa tarjoamaan parempaa palvelua ja toimintaa jäsenillemme kuin koskaan aiemmin. Jotta seuramme toiminta näkyisi myös ulospäin muutenkin kuin parantuneina pelituloksina (tottakai tärkeä tavoite), täytyy ilmeemme muuttua. Merkittävä, vaikkakin ei ainoa osa ilmettämme on logomme.

Nyt tulee ensimmäisenä mieleen: "Miksi se TAAS pitäisi vaihtaa, vastahan se vaihdettiin?". Vastaus tähän on: ei sitä ole pakko vaihtaa, mutta halua on. Ohessa muutamia syitä:

- Nykyinen logo vaihdettiin "epäselvissä" oloissa ikäänkuin päätöksenä, johon jäsenistö ei päässyt vaikuttamaan
- Nykyinen logo EI ole suunniteltu seuran logoksi, vaan edustusjoukkueen humoristiseksi versioksi joulukorttiinsa. Tämä logo on tehty sarjakuvapiirtäjän toimesta tietyn tavoitteen mukaiseksi. Siihen tarkoitukseen tulos oli hyvä, mutta se ei oikein ole seuralogolle asetettujen tavoitteiden mukainen.
- Nykyisestä logosta on tullut kohtalainen määrä palautetta, että se ei ole "vakavasti otettava"
- Alkuperäiseen ei ole järkeä palata, vaan tarkoitus on mennä eteenpäin
- Uusi logo ja ilme kuvastaisi meidän nykyisiä tahtotilaa ja meininkiä paremmin, kuin joulukorttiin tarkoitettu logo tai alkuperäinen logo

Tässä on muutamia asioita, mitä graafiselle suunnittelijalle annettiin ohjeeksi logon suunnittelua varten:

Ilme: nuorekas, iloinen jalkapalloseura, jolla on positiivinen tekemisen meininki. 
Värit:
- Seuran värit ovat seuraavat (voidaan muuttaa hyvin perustein esim. Web-käyttö):
     - Pääväri on sininen ja musta. Sininen on melko tumma
     - Vieraspaita on keltainen
     - Punainen väri on varattu vain ja ainoastaan pallokärjen päälaen töyhtöön 

Reunaehtoja
- Perusvärit säilyvät (tarkat määreet voivat muuttua)
- Pallokärki säilyy logossa, mutta sen ilme voi (mielellään saa) muuttua enemmän tavoitteen mukaiseksi
- Vuosiluku säilyy logossa
- Seuran nimi on NJS

Ja tässä on  työn tuloksena valitut kolme finalistia.







Nyt sitten niitä kommentteja. Mikä näistä on paras vaihtoehto jäsenistön mielestä? Vai ovatko nämä aivan käyttökelvottomia? Ja ei sitten mitään puskista huutelua, vaan kommentteja reilusti esiin nyt, jotta voidaan ottaa ne huomioon ja reagoida niihin järkevästi.

Seuraavaksi tuo ilme pitäisi saada siirrettyä meidän WWW-sivuston ilmeeseen. Pohjatyö on jo tehty, mutta jos jäsenistössä on graafista silmää omaavaa henkilöä, hänen työpanos ei varmasti ole hukkaan heitetty. Tekninen toteutus kyllä saadaan tehtyä.

P.S. Sain yhden kommentin tänään puhelimitse: "Nykyinen logo on enemmänkin nappulaliigalogo. Jos se on pakko säilyttää, niin senhän voisi säilyttää nappulaliigan logona ja tehdään kunnollinen logo ikäkausijoukkueille". Herättääkö tämä kommentti mitään tunteita, joka kirvottaisi sinua kommentoimaan?


P.P.S. Kolmen aikaisemman lisäksi ensimmäinen logo vaihtoehto muokattuna hieman keltaisella. Tämä vain hahmottamaan, miltä keltainen logossa vaikuttaisi. (Lisäsi: Eero)


24 kommenttia:

  1. Tuo ensimmäinen on kyllä ehdottomasti hieno, paras noista 3sta! T. Ex junioripelaaja

    VastaaPoista
  2. Yleisilmeeltään kaikki kolme logoa ovat asiallisen ja siistin näköisiä. Noista kolmesta vaihtoehdosta tuo ensimmäinen on mielestäni selkein ja paras.
    Mielestäni logossa voisi olla myös keltaista väriä, jotta logosta ei tulisi liian tumma?

    VastaaPoista
  3. Näistä ensimmäinen on mielestäni paras. Vähän valjuja nuo on värimaailmaltaan (katsellut ehkä liian kauan vanhoja logoja..), ja keltaista kaipailen edellisen kommentoijan tapaan. Miten värien lisääminen vaikuttaa esim. painokustannuksiin?

    VastaaPoista
  4. Ensimmäinen näyttää parhaalta. Selkeät rajat kuvion eri osissa, joten näkynee hyvin myös tekstiileihin painettuna.

    VastaaPoista
  5. Nykyinen taannoiseen joulukorttiin perustuva mukahauska sarjakuvalogo on kertakäyttökamaa ja pitäisi pikimmiten uusia. Uusista jenkkityylisistä ehdokkaista tulee mieleen NHL- tai NBA-seura, mutta ovathan ne graafisesti ja ilmeeltään askel parempaan. Pitäisikö vielä hiukan kehitellä?

    VastaaPoista
  6. Samoilla linjoilla edellisten kanssa: ensimmäinen on paras ja keltainen piristäisi. Joka tapauksessa huikea parannus olemassa olevaan.

    VastaaPoista
  7. Lisäsin tuonne myös hieman keltaistetun version, kun sellaista oli toivottu.

    VastaaPoista
  8. Entinen on malliltaan komeampi, kuin pyöreä.
    Tuo keltaista mukana oleva on noista paras. Mitä vaaleampi, sen pirteämpi Tikka.

    VastaaPoista
  9. Lapset tykkäävät vanhasta logosta. Isännän mielestä logoa ei tarvitse muuttaa. Itse ajattelen, että mitähän tämä logo-muutos maksaa säästettäisiinkö rahaa esim. uuteen hallin tekonurmeen tai vähennettäisiin toimintamaksuja. Meille siis seuran nykyinenkin logo kelpaa.

    VastaaPoista
  10. Tähän asti logon työ on ollut maksutonta. Tekonurmea ei seuralla ole vara vaihtaa, vaan kunta on luvannut tehdä sen jos se vain mahtuu budjettiin. Eli ainoa tapa varmistaa se on lobata positiivisella tavalla kuntaa

    VastaaPoista
  11. keltainen versio näyttä hyvältä!

    VastaaPoista
  12. Saako nähtäväksi kakkoskuvan keltaisilla teksteillä.Se voisi olla paras. Logon muoto voisi olla jokin muu kuin pyöreä.

    VastaaPoista
  13. Tuo ensimmäinen keltaisella tekstillä on paras.

    VastaaPoista
  14. Hyviä ovat kaikki neljä! Paremmuus järjestys tällä katsomalla 4,1,3,2.

    VastaaPoista
  15. Meidän perheen mielestä keltaisella tekstillä paras, toisiks paras tuo kolmos vaihtoehto.

    VastaaPoista
  16. Ykkönen tai nelonen.

    VastaaPoista
  17. Ensimmäinen on paras. Mutta mitäs jos palattaisiin vanhaan kunnon FCN:nään ;)

    VastaaPoista
  18. Noista ykkönen paras. Varsinkin kakkosen voi unohtaa, pallokärjen ulkorajan puuttumisen vuoksi näyttää siltä kuin pallokärjellä olisi nokan lisäksi iso musta suu.

    VastaaPoista
  19. Ensinmäinen ja neljäs ovat parhaita !! Mietin vain miltä peliasu tulee näyttämään? Lisätäänkö uusilogo paitoihin vain ? Pitäisikö muuttaa samalla peliasustusta ? Vanha palokärki olisi nostalginen !

    VastaaPoista
  20. Kaikki on hienoja. Musta kehys ja pyöreä muoto viittaavat enemmän lätkään kuin futikseen. Salmiakki oli logon muotona hieno.

    VastaaPoista
  21. Keltaisella lisättynä tuo ykkösfinalisti näyttää parhaalta...
    Mutta, miksi tuo vuosi 1967 pitää olla nykyisen seuran logossa?
    Mistä tulee pakko sen säilyttämiseen? Usealla seuralla ei vuosia logoissaan ole ja eikö tuo ole vähän väärä vuosikin jos ajatellaan nykyseuraa joka perustettiin siis 2004?

    VastaaPoista
  22. itsekin vierastan pyöreää muotoa ja keltaistakin väriä voisi olla.
    siispä nro kaksi keltaisilla lisillä, ei sen palokärjen tarvitse niin selkeästi rajattu olla.
    vuosi 1967 tulee siitä, että Nateva ja Nurmijärven Nappulaliiga (myöhemmin FC Nurmijärvi, FCN) molemmat perustettiin tuona vuonna. on sillä siis näin 50v juhlien alla tiettyä merkitystäkin.

    VastaaPoista
  23. Sininen rengas tuo mieleen ringette-seuran. Myös Nurmijärven Jääkiekkoseura olisi mahdollinen. Luulen, että nämä logo-mallit vanhenevat yhtä nopeasti kuin tämä nykyinen joulukorttiversiokin. Jos taas paidan värejä säätää (kuten joku ehdotti), niin sen tulisi näkyä myös logossa. Kannatan jatkotyöstämisetä hiukan enemmän heraldiikan ehdoilla.

    VastaaPoista
  24. Tässä kannattaisi puhua seuratunnuksesta ei logosta. Logoa on seuran nimi NJS, muu on liikemerkkiä tai tässä tapauksessa seuramerkkiä eli termit ovat menneet nyt hiukan sekaisin. Vuosiluku ehdottomasti pois ja tilalle vaikkapa Nurmijärvi tai jätetään tyhjäksi. Ykkösvaihtoehto näistä paras, värejä ei enää lisää.

    VastaaPoista