perjantai 28. maaliskuuta 2014

Web palvelun kehittämisestä

Osana NJS:n ilmeen muuttumista, muutamme myös web-palvelumme, sillä se lienee näkyvin osa toimintaamme jäsenistömme suuntaan.

Vanha web-palvelumme on - noh - vanhentunut siinä mielessä, että se ei vastaa enää täysin sille nykyisin asetettua käyttötarkoitustaan. Tämän kuulee usein.

Valitukset ovat yleisimmin muotoa:
- Sieltä on vaikea löytää mitä etsii
- Se näyttää vanhalta
- Se ei toimi puhelimessa
- Sitä on liian vaikea päivittää
- jne.

Miltä sitten näyttää moderni palvelu?

Meillä asian parissa puuhastelevilla on oma näkemyksemme, mutta emme halua sitä liikaa työntää tässä. Heittäkää kommenttia siitä, mitä te:
- Koette huonosti toimivana
- Vanhentuneena
- Puuttuvana toimintana

Kyseinen muutos ei ole tekeillä vain ulkonäön takia. Itseasiassa päinvastoin. Muutoksen neljä tärkeintä ajajaa ovat:
-Ulospäin näkyvä  ilmeemme halutaan selkeämmäksi, modernimmaksi ja houkuttelevammaksi myös potentiaalisille uusille jäsenille ja muista seuroista mahdollisesti NJS:ään halajaville.
-  Helppokäyttöisyys myös mobiililaitteilta, joita kentän laidalla käytetään. NJS:n tiedot, tiedotuskanavat ja palvelut tulisi olla käytettävissä kentän laidalta vähintään yhtä hyvin, kuin tietokoneelta. Facebook ja Twitter ovat jo tätä. Nyt pitää saada sivustommekin sellaiseksi
- Joukkueiden omien sivujen ylläpidon pitää olla sellaista, että mahdollisimman moni, joka osaa web-selainta käyttää, osaisi myös ylläpitää ja lisätä asioita omalle joukkuesivulleen.
- Mahdollistaa uusien palveluvisioiden helpompi toteuttaminen. Tällaisia voivat olla palvelut, kuten Klaukkalan kentällä tapahtuva tulevat aikuisten ottelut, "reaaliaikainen" tulosseuranta joukkueittain, turnaussivustot, jne

Tavoiteaikataulu on, että uudet sivut ovat käytössä NJS päivänä huhtikuun lopulla. Eli kommentoi nyt, kohta voi olla myöhäistä. Sen jälkeen saat tehdä itse ;-)

Mitä muuta haluaisit?

1 kommentti:

  1. NJS:n omilta sivuilta kirjautuminen joukkueenjohdolle tarkoitettuihin viesteihin. Vaatisi tietysti omat tunnukset joita ei vielä ole. Selkeyttä näihin joukkuuenjohdon sivuihin, nyt tietoa on vaikeata löytää blogista.

    VastaaPoista